Tuddmeg.hu
Wiki, térkép és tudakozó egyben
 
előző Tartalomjegyzék következő

Térkép

3.1. Térkép és navigáció

Térképet elláttuk kezelőgombokkal, ezek a következők: Távolít, Közelít, Térkép típusa, Súgó, Találati lista, Kedvencek lista. Magassági mozgatások (közelítés vagy nagyítás, távolítás vagy kicsinyítés). Lehet a kezelőgombokra kattintással vagy a térképen bárhol az egér görgőjével. Abban az esetben, ha van kinyitva bejegyzés, a kezelő gombokkal történt a nagyítás-kicsinyítés a nyitott bejegyzésre fókuszálva történik meg. Azaz, a nyitott helyben marad és a térkép hozzá igazodva közeledik vagy távolodik.

3.2. Térkép típusok

A térképet háromféle nézetben lehet használni: térkép, hibrid vagy műhold. Térkép nézet hasonló, mint bármilyen boltban kapható térkép. Nincsen rajta domborzat csak utak, települések. Műhold, madártávlatból mutatja a területet. Ezen a nézeten lévő képek nem feltétlenül a jelenlegi állapotokat tükrözik, és nem egyforma felbontásúak. A nagyobb települések részletesebb és újabb képekből állnak. Ezen képeket a Google frissíti, tartja karban. Minden felhasználási jog, tulajdonjog őt illeti meg. Hibrid nézet, az előző kettő kombinációja. Műholdképre rávetített térkép.

3.3. Találati lista

Találati lista a térkép jobb oldalán lévő bejegyzések listája. Ennek a tartalma a térképen aktuálisan mutatott bejegyzések listája. Ez a lista, távoli nézeteknél, nem az összes bejegyzést tartalmazza az adott nézetben. Több bejegyzés megjelenítése esetén a bejegyzések nagyon egymásra csúsznának. Viszont, amit egyszer mutat egy nézetnél, azt közelebbi nézetben is látható. Fordítva ez már nem igaz, távolítás esetén a látottak egy része mindig eltűnik.

3.4. Térképet a honlapomra, INGYEN!

Helyezz el a saját honlapodon egy térképet könnyen pár kattintással. Neked csak az általunk adott kódot kell elhelyezned az weboldaladon. Az így készített térkép, személyre szabható, gyors, lényegre törő.
Ezt a szolgáltatást a megjeleníteni kívánt bejegyzés adatlapjáról érheted el, az "Permalink, térképet a saját weblapomra!" ikonnal (balról a negyedik).